Itt vagyunk:Intézményünk > Szervezeti egységeink > Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék > Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék, tanszéki hírek


Könyvtár és közösség. Tóth Máté könyve.

Research 2.0 and the Future of Information Literacy

 

Koltay Tibor, Sonja Špiranec és Z. Karvalics László könyvéről részletek itt olvashatók.

 Médiaműveltség, digitális bennszülöttek: a mítoszok vége?

Koltay Tibor cikke az Iskolakultúra folyóiratban:

Nyitott könyvtár

 A kötetben Hajnal Ward Juditnak, a New Jersey állambeli Rutgers Egyetem Alkoholtudományi Könyvtárának könyvtárosa tollából, a hazai szakfolyóiratokban 2007 és 2014 között megjelent írásokat olvashatók, öt tematikus fejezetbe rendezve.


Net! Mindenekfelett? Kompetenciák a digitális univerzumban

 Ez, a Magyar Elektronikus Könyvtárból letölthető kötet az információs műveltség hazai állapotát vizsgáló empirikus kutatás eredményeit foglalja össze. 

Szakkönyvtári seregszemle

A KSH Könyvtár és az MKE Társadalomtudományi Szekció március 29-ei szakkönyvtári konferenciáján százhúsz fő vett részt közel ötven intézmény képviseletében. A résztvevők nyolc áttekintő előadást hallgattak meg a nemzetközi szakkönyvtári trendekről, a magyar szakkönyvtári rendszerről és az egyes szakkönyvtártípusok hazai helyzetéről és tevékenységéről, majd kerekasztal-beszélgetés zajlott az országos szakkönyvtárak vezetőinek részvételével és a közönség bevonásával.  Az előadások prezentációi elérhetők a konferencia honlapján. 

Az előadások és kerekasztal-beszélgetésének videofelvételeit megnézhetik a KSH Könyvtár Videotorium-csatornáján

3i

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2016. április 19-én szakmai konferenciát szervezett a FSZEK Központi Könyvtárában Informálni, integrálni, inspirálni - Közkönyvtárak a XXI. században címmel. Az előadások prezentációi elérhetők itt: http://www.fszek.hu/?article_hid=32519

 

 

Navigáció

Hibajelentés: informatika@abk.szie.hu