Itt vagyunk:ÖregdiákokALUMNI (ÖREGDIÁK SZERVEZET)
 
A társadalomban végbemenő változások és a növekvő igények hatására a SZIE-ABK Kar is felismerte, mennyire fontos számára az egykori hallgatóival való élő kapcsolat. A diploma kézhezvételével a hallgatók kilépnek az egyetem kötelékéből, valójában azonban soha nem szűnik meg a kapcsolat az „öregdiákok” és az Alma Mater között. A végzettekkel való kapcsolattartás jelentős előnyöket jelenthet mind a diplomások, mind az egyetem számára. Az intézménynek szüksége van azokra a tapasztalatokra, amelyekről végzett hallgatói számolnak be. Fontos megtudni, hogy milyenek munkaerő-piaci pozícióik, hogyan vélekednek képzésük eredményességéről, mivel tapasztalataik alapján tudunk információkat nyújtani pl. a jelenlegi és leendő hallgatóink (középiskolásoknak, másoddiplomásoknak), oktatóink, a munkáltatók és a közvélemény számára. Napjaink egyetemei vállalkozó egyetemek, így mindent meg kell tennünk a külső elismertség biztosításáért, piacképes képzések nyújtásáért, ezért szeretnénk folyamatosan követni a végzettek pályáját.
 
Az Európai Unióban és Amerikában már több éve kialakult, fejlett öregdiák rendszer (alumni) megalapításával szeretnénk karunkon is megteremteni annak hagyományát, hogy a végzős hallgatók - igényeiknek megfelelően - a diploma megszerzése után is kapcsolatot tarthassanak intézményükkel, illetve azzal a szűkebb közösséggel, akikkel együtt végeztek, illetve egy szakmai közösséghez tartoznak.
 
A Kar Alumni Szervezetének (Öregdiák Szervezetének) tagja lehet az intézmény bármely „öregdiákja” tagsági jogviszony és tagdíj megfizetése nélkül.
 
A rendszer kialakításának első lépéseként kérjük, segítse munkánkat az Alumni jelentkezési lap kitöltésésvel.

 

Emlékeztetőül nézzék meg kedves Alumni diákjaink hogyan zajlik az élet napjainkbanCampusunkon:

SZIE-ABPK Jászberényi Campus bemutatkozó videó

Navigáció

Hibajelentés: informatika@abk.szie.hu