Itt vagyunk:Intézményünk > Szervezeti egységeink > Természettudományi és Testnevelési Tanszék 

Természettudományi és testnevelési Tanszék

A tanszék elérhetőségei:
Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar
Természettudományi és Testnevelési Tanszék
5100 Jászberény, Rákóczi u. 53
Telefon: 57/502-400, 57/502-431, 57/502-425
Fax: 57/502-410
e-mail: foiskola@abk.szie.hu

 


 

A tanszék több funkciót tölt be a karon folyó képzésben:

- A tanító szakon a természettudományi és a testnevelés és sport műveltségi terület gondozása. Ez a feladat az alapszakon és az alapszakhoz (tanító) kapcsolódó műveltségi területi képzéseken is prosperál. Az 5-6. osztályra felkészítő műveltségi területek: matematika, természetismeret, technika és testnevelés.

- Az oktatók bekapcsolódása tudományos munkába, a kutatási eredmények bemutatása szakmai konferenciákon és publikálások szakmai lapokban. Az alapszakjuknak megfelelő doktoriskolákban tudományos fokozat (PhD) megszerzése.

- A tanszék feladata még tananyagfejlesztő tevékenységek végzése, a hallgatók szaktárgyi- és sportversenyekre történő felkészítése. A Kar női kézilabda csapata JTKF DSE néven szerepel az NB II-es bajnokságban.
A tanszék a tudományos diákköri versenyekre is felkészíti a hallgatókat. A legjobbak az OTDK különböző szekcióiban szerepelnek.

- A testkulturális terület feladata még a hallgatók szabadidős sporttevékenységeinek a biztosítása a helyi feltételek figyelembevételével (aerobik, röplabda, kosárlabda, kispályás labdarúgás, korcsolya).
A testnevelés műveltségi terület hallgatóinak turisztikai-, sí-, és vízi táborok szervezése. Rendszeresen részt veszünk az egyetem karok közötti versenyein a megrendezett sportágakban: röplabda, kosárlabda, kispályás labdarúgás.

 

     
Tanszéki oldalak
     

Navigáció

Hibajelentés: informatika@abk.szie.hu